Injecții intravitreene cu Bevacizumab (Avastin®) / Aflibercept (Eylea®)

Despre Degenerescența Maculară Legată de Vârstă

Cunoscută mai ușor ca DMLV, este o afecțiune retiniană cronică, cu caracter progresiv ce afectează populația vârstnică. Aceasta prezintă două forme clinice uscată sau nonexudativă și umedă sau exudativă. În timp o formă poate trece în alta.

Este foarte important diagnosticul precoce, colaborarea cu medicul curant prin urmărirea periodică și managmentul atent condus deoarece în stadii avansate poate duce la pierderea vederii centrale cu menținerea unei vederi periferice făcând imposibile cititul, șofatul, recunoașterea fețelor altor persoane, pacienții aflându-se astfel în incapacitatea de a se descurca singuri.

Factorii de risc incriminați sunt vârsta înaintată, rasa caucaziană, istoricul familial – factori genetici, fumatul dublează riscul de DMLV, factori de risc cardiovasculari precum hipertensiunea arterială, obezitatea, pacienți cu ochii albaștrii, expunerea prelungită la soare fără ochelari de soare, sexul feminin.

Degenerescența Maculară Legată de Vârstă se detectează în urma unui examen oftalmologic general și necesită complementar realizarea unei Tomografii în Coerență Optică a regiunii maculare cu ajutorul CIRRUS HD-Tomograf în Coerență Optică MODEL 500 ce poate identifica cele mai mici leziuni de la nivelul maculei, acesta având o viteză impresionantă de scanare de 27.000- 68.000 de scanări A pe secundă cu o rezoluție foarte înaltă de examinare a țesuturilor studiate de 5 μ axial și 15 μ transversal. Pe lângă examinările clasice, această versiune OCT ultramodernă permite și o examinare en face identificând localizarea exactă a leziunilor la nivelul straturilor retiniene de interes.

Părerile Pacienților Noștri

Descoperă părerile și experiențele pacienților noștri, care atestă calitatea serviciilor noastre și rezultatele remarcabile în îngrijirea ochilor!

Am avut o experiență excelentă la clinica de oftalmologie DaVinci. Personalul a fost extrem de profesionist și prietenos încă de la primul contact telefonic. Am fost programat rapid pentru o consultare și am fost plăcut surprins de promptitudinea serviciilor
Alexandru Popescu
Medicul oftalmolog mi-a explicat în detaliu problemele mele de vedere și mi-a recomandat un tratament adecvat. Sunt foarte mulțumita de rezultatele obținute și voi reveni cu siguranță pentru orice alte nevoi oftalmologice.
Elena Ionescu
Am apelat la serviciile clinicii de oftalmologie DaVinci pentru o intervenție chirurgicală la ochi și sunt foarte mulțumit de rezultate. Personalul a fost foarte atent și prietenos, iar medicul a fost extrem de experimentat și competent.
Andrei Mihaiu
Toată procedura a decurs fără probleme, iar recuperarea a fost rapidă și fără complicații. Recomand cu încredere clinica DaVinci pentru oricine are nevoie de servicii oftalmologice de înaltă calitate.
Ana Maria Radu
Am avut o experiență excelentă la clinica de oftalmologie DaVinci. Personalul a fost foarte amabil și mi-a oferit o primire caldă încă de la intrare.
Gabriel Dumitrescu

Aveți nevoie de ajutor?

Aveți o întrebare sau vreți ajutam cu o programare? Alegeți metoda prin care doriți ne contactați și hai vorbim!