Injecții intravitreene

Despre Retinopatie Diabetică

Retinopatia diabetică reprezintă o complicație a diabetului zaharat și este principala cauză de orbire la pacienții diabetici. Este întâlnită mai frecvent la pacienții cu diabet zaharat de tip 1, la cei cu un control slab al glicemiei și la cei ce asociază hipertensiune arterială, obezitate sau sunt fumători.

Retinopatia diabetică are mai multe stadii de evoluție conform ghidurilor ETDRS ( Early Treatment Diabetic Retinopathy Study) și anume neproliferativă sau proliferativă. Retinopatia diabetică complicată presupune existența de hemoragii intravitreene/preretiniene, membrane fibrovasculare, decolare tracțională de retină sau glaucom neovascular.

Monitorizarea pacientului se face la intervale regulate și constă, pe lângă examenul oftalmologic general, în realizarea de Tomografii în Coerență Optică ale regiunii maculare în vederea cuantificării gradului de edem macular, compararea cu examinările anterioare și stabilirea planului de tratament.

Tratamentul se realizează în funcție de stadiul de evoluție și presupune monitorizarea strictă a glicemiei, tratamentul edemului macular clinic semnificativ (fotocoagulare laser Argon/ Yag dublat în frecvență, injecții intravitreene cu agenți anti-VEGF Bevacizumab/Aflibercept sau Triamcinolon) sau panfotocoagulare laser Argon în retinopatia proliferativă. În cazul apariției retinopatiei diabetice complicate tratamentul se adresează, pe lângă controlul glicemiei și al altor factori de risc asociați, complicației și este realizat de chirurgul vitreoretinian.

Despre Degenerescența Maculară Legată de Vârstă

Cunoscută mai ușor ca DMLV, este o afecțiune retiniană cronică, cu caracter progresiv ce afectează populația vârstnică. Aceasta prezintă două forme clinice uscată sau nonexudativă și umedă sau exudativă. În timp o formă poate trece în alta.

Este foarte important diagnosticul precoce, colaborarea cu medicul curant prin urmărirea periodică și managmentul atent condus deoarece în stadii avansate poate duce la pierderea vederii centrale cu menținerea unei vederi periferice făcând imposibile cititul, șofatul, recunoașterea fețelor altor persoane, pacienții aflându-se astfel în incapacitatea de a se descurca singuri.

Factorii de risc incriminați sunt vârsta înaintată, rasa caucaziană, istoricul familial – factori genetici, fumatul dublează riscul de DMLV, factori de risc cardiovasculari precum hipertensiunea arterială, obezitatea, pacienți cu ochii albaștrii, expunerea prelungită la soare fără ochelari de soare, sexul feminin.

Degenerescența Maculară Legată de Vârstă se detectează în urma unui examen oftalmologic general și necesită complementar realizarea unei Tomografii în Coerență Optică a regiunii maculare. 

Părerile Pacienților Noștri

Descoperă părerile și experiențele pacienților noștri, care atestă calitatea serviciilor noastre și rezultatele remarcabile în îngrijirea ochilor!

Am avut o experiență excelentă la clinica de oftalmologie DaVinci. Personalul a fost extrem de profesionist și prietenos încă de la primul contact telefonic. Am fost programat rapid pentru o consultare și am fost plăcut surprins de promptitudinea serviciilor
Alexandru Popescu
Medicul oftalmolog mi-a explicat în detaliu problemele mele de vedere și mi-a recomandat un tratament adecvat. Sunt foarte mulțumita de rezultatele obținute și voi reveni cu siguranță pentru orice alte nevoi oftalmologice.
Elena Ionescu
Am apelat la serviciile clinicii de oftalmologie DaVinci pentru o intervenție chirurgicală la ochi și sunt foarte mulțumit de rezultate. Personalul a fost foarte atent și prietenos, iar medicul a fost extrem de experimentat și competent.
Andrei Mihaiu
Toată procedura a decurs fără probleme, iar recuperarea a fost rapidă și fără complicații. Recomand cu încredere clinica DaVinci pentru oricine are nevoie de servicii oftalmologice de înaltă calitate.
Ana Maria Radu
Am avut o experiență excelentă la clinica de oftalmologie DaVinci. Personalul a fost foarte amabil și mi-a oferit o primire caldă încă de la intrare.
Gabriel Dumitrescu

Aveți nevoie de ajutor?

Aveți o întrebare sau vreți ajutam cu o programare? Alegeți metoda prin care doriți ne contactați și hai vorbim!